Lagar och regler

Marknadsföring med bra bemanning

De flesta associerar ordet marknadsföring med reklam, PR och försäljning. Även om dessa självfallet är de främsta aspekterna av den finns det dock flera andra saker som ett företag kan göra för att hålla sin marknadsföring på en hög nivå. En sådan är bra bemanning då ett underbemannat företag ofta offrar sin PR om det inte finns tillräckligt med tid och personal. Och det kan få mycket svårare konsekvenser än du kanske tror.

Ett företag kan bli underbemannat av flera anledningar, exempelvis vid föräldraledigheter, sjukskrivningar eller att någon bestämt sig för att sluta. Det kan också vara så att ditt företag behöver extra personal vid specifika tillfällen, till exempel inför julen eller en stor konferens. Genom att hyra in duktiga och erfarna personer kan du fixa bra bemanning utan problem och din marknadsföring behöver inte bli lidande.

Behåll dina kunder

Marknadsföring handlar inte alltid om att skaffa nya kunder och att sälja mer. En annan, mycket viktig, sida är att behålla de kundrelationer du redan har och det är särskilt här som underbemanning kan ställa till det rejält för dig. Hur bra dina tjänster och produkter än är finns det alltid hård konkurrens och om du inte underhåller dina kundrelationer kan de snabbt snappas upp av andra. Det finns flera sätt att marknadsföra dig på även om det är dåligt med tid men när det kommer till dina trofasta kunder bör relationerna vara mer personliga.

Ett exempel på när brist på tid och bemanning kan få en negativ bumerangeffekt är om du gör vissa saker för dina kunder varje år och plötsligt slutar. En kul årsfest där alla får umgås eller ett personligt julbrev till trofasta klienter kräver en hel del tid och energi och om du offrar dessa tillfällen kommer kunden bli besviken eller kanske till och med lite stött. Visst vore det synd att skada den relation du byggt upp i alla år bara för att du eller dina anställda helt enkelt inte har tid? Oavsett om du har en butik eller ett företag är stamkunden ovärderlig och bör alltid få det lilla extra.

Rätt man till rätt jobb

Med ett bra bemanningsföretag får du också personer med den kompetens som du behöver. Om någon i din IT-personal är borta är det viktigt att du får en kunnig vikarie inom just det området. Annars kommer det förmodligen endast bli halvdana insatser och medarbetare som egentligen sysslar med viktigare saker kanske måste rycka in och därmed negligera sina egentliga uppgifter.

bard