Lagar och regler

Tre sätt att marknadsföra dig – när du inte har tid

Som företagare kan det vara svårt att hinna med något annat än sitt jobb och allt som rör företaget. Marknadsföring är en viktig del för att få verksamheten att flyta på och för att få den att expandera. Dock är det långt ifrån alla företagare som har tid att ägna sig åt marknadsföring, även om de skulle vilja.

Marknadsföring – någon annans jobb

Ditt jobb som företagare är att ägna dig åt ditt företag och det du sysslar med inom företaget. Marknadsföringen däremot kan någon annan fixa. Det finns nämligen mängder av olika sätt att marknadsföra sig på, utan att du som företagare behöver lägga särskilt mycket uppmärksamhet på det. Du kan:

  • Annonsera på abonnemang. Exempelvis kan du lägga ut en annons i en lokaltidning och låta den ligga där i x antal veckor. Du behöver alltså bara skapa en annons och betala för att den ska vara synlig i x antal veckor. Däremellan behöver du inte bry dig.
  • Använda dig av marketing automation för att få hjälp. Genom att ta hjälp av företag som har marknadsföring som sin affärsidé får du professionell hjälp med det medan du själv kan koncentrera dig på ditt egna företag.
  • Göra affischer att sätta upp på anslagstavlor. De flesta kommuner har anslagstavlor och dem kan du använda för att marknadsföra dig själv helt gratis. Är du ett lokalt företag med liten budget att lägga på marknadsföring är detta ett perfekt alternativ för dig, då allt som behövs är att printa ut några reklamblad och sätta upp dem på olika platser runt om i ditt område. Med några veckors mellanrum kan du ta en runda för att se om de sitter kvar och sätta upp nya om de gamla har försvunnit.

Det viktigaste att tänka på när det kommer till att slippa lägga tid på din marknadsföring är att få till en form av passiv marknadsföring. Marknadsföringen ska inte bli som ett till jobb som du måste sköta, utan det ska kunna sköta sig själv, förutsatt att du gör det korrekt från början.

bard