Lagar och regler

Marknadsför dig kostnadsfritt

Som småföretagare kan det vara svårt att få ut ordet. Marknadsföring är en mycket väsentlig del för att man som småföretagare ska kunna växa sig större, men att behöva lägga ut pengar på just denna sak är inte alltid lockande. Det kan handla om att man inte har en tillräckligt stor marknadsföringsbudget, men det kan också handla om att man glömmer bort marknadsföringen och fokuserar på andra delar av företaget istället.

Sanningen är att både små och stora företag kan marknadsföra sig helt gratis, eller åtminstone väldigt billigt. Det finns många sätt man kan gå tillväga på för att sprida ordet om sig själv, utan att behöva tömma plånboken. Vill man göra reklam på TV och media kan man behöva vända sig till Capcito för ett företagslån, men med dessa metoder behövs knappt en enda krona.

Så marknadsför du dig (nästan) gratis

  • Sociala media – Sociala media som Facebook och instagram har idag många olika verktyg för företagare. Vissa kostar pengar, men den som vill kan med fördel annonsera gratis. Kommentera på andras bilder, lägg ut poster om ditt företag och glöm inte hashtags.
  • Nyhetsbrev – Nyhetsbrev via mejl är ett mycket snabbt och billigt sätt att marknadsföra sitt företag. Se till att du samlar ihop mejladresser till potentiella kunder, till exempel via hemsidan och skapa sedan en lista. Skicka ut reklammejl och erbjudanden gratis!
  • Dela ut visitkort – Den här metoden är förvisso inte helt kostnadsfri, men det är ett mycket litet belopp som ger bred marknadsföring. Se till att skaffa dig en hög med visitkort och skapa en vana att dela ut dessa så ofta du kan. Dela ut dina kort till potentiella samarbetspartners och till privatpersoner du stöter på.
bard