Lagar och regler

3# marknadsföringstips som får företaget att växa

Du har ett företag och du behöver fler kunder. Du har självklart både sociala medier, nyhetsbrev och en sajt. Men ingenting, eller väldigt lite, händer. Här kommer de tre marknadsföringstipsen som du behöver för att få företaget att växa.

Vikten av rätt marknadsföring

Utan marknadsföring inga kunder, men utan rätt marknadsföring är det svårt att få nya kunder. Just nu under coronapandemin är det extra viktigt att både satsa på marknadsföring, men att också använda pengarna rätt så att du verkligen når dina presumtiva kunder. Utan ett bra kundunderlag går företaget i konkurs eller så måste du göra dig av med anställda. Det kan ta ett tag innan marknadsföringen tar fart. Om du under tiden behöver pengar kan du vända dig till Fakturino som hjälper dig att jämföra företagslån, självklart kostnadsfritt.

1# Låt kunderna vara din annonspelare

Den absolut bästa marknadsföringsstrategin är att låta kunderna vara dina annonspelare och megafoner. Oavsett vilket slags företag som du har, så bör du satsa på att trycka upp pennor, kepsar, muggar, t-shirts eller hundkoppel med företagets logga. Låt sedan dina kunder få en produkt gratis eller till ett mycket bra pris. Tänk dig en kund som dricka morgonkaffet med din reklammugg varje morgon. Det blir ett ganska lätt val för den personen när den söker en produkt eller tjänst inom ditt område.

2# Annonsera i tidningen

Ja, folk läser fortfarande tidningar och magasin; särskilt de äldre generationerna, men även vissa yngre människor. Om du har ett lokalt företag är det klokt att annonsera i lokaltidningen. Detsamma gäller om du är i en särskild bransch. En annons på Facebook känns mycket mer random, än en annons i en tidning.

3# Kundomdöme

Inget slår bra kundomdömen. Ge bort en produkt till alla kunder som går in på nätet, skriver ett omdöme om en produkt eller tar en bild på den och lägger upp på sociala medier.

bard