Lagar och regler

Har du fått ett kravbrev?

Ibland är livet svårt, särskilt när vi har ekonomiska problem. Det är inte roligt att få vita kuvert i brevlådan som skapar oro och ångest. Men det finns alltid lösningar och ju snabbare som du agerar, desto bättre kommer det att gå.

Hör av dig

Både som företagare och privatperson händer det ibland att vi inte har nog med pengar på bankkontot att betala alla räkningar med. Kanske har du lagt alldeles för mycket pengar på reklam? Du trodde att din reklamsatsning skulle återbetala sig nog snabbt, men nu står du med ett eller flera vita kuvert med betalningspåminnelser i handen. Eller så har du fått dem digitalt via Kivra. Vad ska du då göra? Jo, du ska snarast möjligt gå in på Intrum och hantera ärendet på Mina Sidor. Du kan också göra upp en återbetalningsplan för att så snabbt som möjligt komma på fötter. Vare sig du är företagare eller privatperson så loggar du in redan idag. Så börjar du lösa dina ekonomiska problem. Är det så att du är företagare och har ekonomiska problem just för att du faktiskt inte får fakturorna betalda i tid, så kan du också vända dig till Intrum och låta dem ta hand om dina fakturor och inkassobrev.

Skapa en plan och budget

Det första du behöver göra är att skapa en återbetalningsplan och budget. Ofta går det att lösa ekonomiska problem. Även om det är jobbigt att kontakta och förklara att du har lite pengar just nu, så är det ändå det klokaste som du kan göra. Som företagare är det jätteviktigt att du omgående gör det så att ditt företag inte får problem i framtiden. Förutom att logga in och kontakta indrivningsföretaget behöver du också skapa en budget. Alla företag och privatpersoner behöver ha koll på sin ekonomi och göra månatliga budgetar för att alltid veta vart varje liten krona tar vägen. Tänk så här: varje krona ska ha ett namn. Du ska veta exakt var dina pengar går.

Har du stora problem kan du också kontakta din kommun och söka hjälp för att tillsammans med en kunnig rådgivare ta dig an din ekonomi. Det är inte alltid lätt att fixa allting själv. Det är därför det är så viktigt att omgående kontakta företag, kunder och andra personer som ska ha pengar. Eller personer och företag som du behöver få pengar ifrån. Då kan du lösa problemen.

bard