Kända reklamkampanjer

Apple

De flesta teknikintresserade känner till historian bakom det Kalifornienbaserade bolaget Apple Inc. som rönt stor uppmärksamhet och skördat många framgångar världen över. Grundat av den framlidne Steve Jobs (som porträtteras av skådespelaren Ashton Kutcher i en berömd spelfilm) med ett tuggat äpple som logotyp har det lyckats bli framgångsrikt.

Vad är Apple Incorporation?

Bolaget Apple Inc. sysslar med att framställa datorer, smartphones och läsplattor. De står alltid i bräschen för ny teknik och innovationer som gör att folk häpnar. De har också diverse tjänster som iTunes, Apple Music med mera.

Varför blev Apple Inc. så känt?

Steve Jobs ansågs väldigt revolutionär för sin tid och excentrisk. Han bar på idéer som ingen trodde kunde bli verklighet, men plötsligt stod han där med en dator som tilltalade den stora massan. I samband med lanseringen av den första iPhonen tog han världen med storm och Apple Inc:s aktier steg i höjden markant. Sedan dess vet i stort sett alla vad Apple är och det märks inte minst bland ungdomar. Apple står för en användarvänlighet och en design som inte många andra märken lyckats matcha ordentligt. På många fronter är Apple marknadsledande, inte minst tack vare marknadsföringskampanjerna.

bard