Lagar och regler

Gratis marknadsföring för småföretagaren

Som småföretagare är det viktigt att hålla hårt i pengarna. Här behöver man vara om sig och kring sig och säkerställa att man spenderar varje krona ytterst försiktigt. Den främsta anledningen till det är för att det kanske inte finns så mycket kapital till att börja med, speciellt inte när det kommer till marknadsföring.

Trots att man kanske inte vill lägga så mycket pengar på sin marknadsföring så är marknadsföringen otroligt viktig för att du ska få fler kunder och kunna sprida ditt budskap. Här nedan har vi därför samlat några riktigt bra tips som du kan använda dig av för att marknadsföra dig på nätet och det bästa är att metoder är, nästan, kostnadsfria. Vi rekommenderar att du även använder dig av ungapped.se online. Här kan du testa olika marknadsföringstekniker helt gratis!

Använd dig av sociala media

Det finns få saker som har gynnat företag lika mycket som sociala media. Det är gratis att registrera sig, gratis att skapa ett konto till företaget och gratis att lägga ut information, bilder och erbjudanden. Se till att du laddar upp inlägg med jämna mellanrum, men kommentera också mycket på andra företag- och privatpersoners sidor. På så sätt sprider du ditt varumärke.

E-post utskick

Att skicka ut e-mejl är helt gratis och ett mycket bra sätt för dig att marknadsföra dig själv. Här måste du dock först börja med att samla in e-postadresser till människor som kan vara intresserade av dina produkter eller tjänster. Det kan du göra genom att erbjuda något kul på din hemsida som kunderna får ta del av om de lämnar sin e-post till dig. Det kan t.ex. vara en tävling så väl som en PDF med nyttig information eller tips.

Dela ut visitkort

Den här metoden är förvisso inte helt kostnadsfri, eftersom det kan kosta en del att beställa och trycka upp visitkort. Dock är det fortfarande ett väldigt lågt belopp om man tittar på andra marknadsföringsmetoder, men trots det väldigt effektivt ändå. Här gäller det dock att du själv kommer ihåg att faktiskt använda dig av visitkorten. Försök att ha som vana att du delar ut kort så ofta du kan och till så många som du kan.

Sökoptimering

Sökoptimering är något som företag länge har använts sig av för att sprida sitt varumärke. Metoden går ut på att du skriver inlägg där du därefter länkar till ditt företag någonstans i texten. Om du inte vill eller är speciellt bra på att skriva, kan du vända dig till ett företag med duktiga skribenter. Det gör naturligtvis att även den här metoden inte är helt fri från avgifter, men med tanke på hur effektivt sökoptimering är så kan det ändå vara värt besväret.

bard