Lagar och regler

Från bläckpennor till mobilskal – reklamprylar för imagen

Är de fysiska reklamprylarnas tid förbi? Inte helt. Man ska aldrig underskatta värdet i att kunna sticka till ett visitkort. Även om man numera kanske inte åker runt och delar ut bläckpennor, anteckningsblock eller mobilskal med reklamtryck till höger och vänster, kan man ändå ha nytta av prylarna. Genom att beställa billiga mobilskydd eller t-shirtar online kan du och dina medarbetare klä er i enlighet med varumärket, och det har ju ett marknadsföringsvärde i sig.

Tryck profilkläder och kompletterande tillbehör

Om du och ditt säljarteam är ute i fält kan det vara en fördel att ni alla har matchande kläder och där företagsloggan är tryckt på åtminstone t-shirten. Det skapar en trovärdig image och gör er dessutom lättare att hitta. På så sätt fyller så kallade profilkläder en mycket praktisk funktion. Men de signalerar också något: Vilka är ni?

Profilkläderna är så användbara reklamprylar att de aldrig riktigt går ur tiden. Men nya tider medför så klart nya attiraljer. I dag kan klädseln kompletteras med exempelvis prisvärda mobilskal och -skydd från https://billigamobilskydd.se/iphone-11-5-8/ och som du trycker loggan på.

Tryck reklamprylar klienten själv vill ta med sig

Det är inte för inte som den klassiska reklampennan just är klassisk. Bläckpennor är sådant man sällan köper själv. När ett företag bjuder dig på en gratis penna tar du därför gärna chansen och det blir win-win för er båda.

Å ena sidan får du en användbar penna – många av reklampennorna är i toppenkvalitet (!) – och å andra sidan får företaget delvis följa med dig i din vardag.

Man kan ju tänka sig att mobilskal eller -skydd från https://billigamobilskydd.se/iphone-11-5-8/ skulle kunna fylla samma funktion som reklampennorna. Mobiltillbehör är trots allt åtråvärda prylar. Annars är ju karameller med loggan på pappret en bra idé.

Satsa även på den immateriella imagen

Medan att trycka upp reklampennor, anteckningsblock och mobilskal kanske inte är ett måste för en lyckad marknadsföringsstrategi, bör du inte helt och hållet avfärda nyttan i att använda profilkläder och visitkort. Denna form av reklam kan nämligen utgöra en del av din image.

Image för tanken till det man kan se med blotta ögat, något konkret man kan ta på. Men i dag är det väldigt mycket mer än så, och så har det egentligen alltid varit. Även ett företagsrykte spelar roll för imagen. Vad vill du bli omtalad för?

I en artikel på Foretagande.se lyfter redaktionen vikten av den immateriella imagen, bland annat i form av ett exceptionellt bra kundbemötande. Det är en bra grej att vara känd för. Att ha ett rykte om dig att måna om hållbarhet är ett annat exempel på en viktig pusselbit i din immateriella image, åtminstone ligger detta i tiden nu.

Om du kan matcha de immateriella värdena med en stark grafisk profil utåt kan du snabbt väcka positiv igenkänning. Då skadar det inte att man får syn på era profilkläder i fält och tänker att det där företaget gör mycket gott.

bard